Warning: Undefined property: WP_Error::$icons in /customers/8/6/0/lubbeekleeft.be/httpd.www/wp-content/themes/wp-diary/inc/admin/class-wp-diary-admin.php on line 235 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/8/6/0/lubbeekleeft.be/httpd.www/wp-content/themes/wp-diary/inc/admin/class-wp-diary-admin.php on line 268 Warning: Undefined property: WP_Error::$name in /customers/8/6/0/lubbeekleeft.be/httpd.www/wp-content/themes/wp-diary/inc/admin/class-wp-diary-admin.php on line 239 Warning: Undefined property: WP_Error::$version in /customers/8/6/0/lubbeekleeft.be/httpd.www/wp-content/themes/wp-diary/inc/admin/class-wp-diary-admin.php on line 241 Warning: Undefined property: WP_Error::$author in /customers/8/6/0/lubbeekleeft.be/httpd.www/wp-content/themes/wp-diary/inc/admin/class-wp-diary-admin.php on line 242 Warning: Undefined property: WP_Error::$short_description in /customers/8/6/0/lubbeekleeft.be/httpd.www/wp-content/themes/wp-diary/inc/admin/class-wp-diary-admin.php on line 246 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/6/0/lubbeekleeft.be/httpd.www/wp-content/themes/wp-diary/inc/admin/class-wp-diary-admin.php:235) in /customers/8/6/0/lubbeekleeft.be/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/6/0/lubbeekleeft.be/httpd.www/wp-content/themes/wp-diary/inc/admin/class-wp-diary-admin.php:235) in /customers/8/6/0/lubbeekleeft.be/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Fusie Lubbeek met Tielt-Winge nakend ? – uw lokale partij

Fusie Lubbeek met Tielt-Winge nakend ?

Fusie Lubbeek met Tielt-Winge nakend ?

Lubbeek Leeft heeft beslist om het politieke stilzwijgen betreffende de nakende fusie tussen Lubbeek en Tielt-Winge te doorbreken. Lubbeek Leeft staat voor een open, positieve en participatieve aanpak in de lokale politiek. De manier waarop Theo Francken en Rudi Beeken dit dossier willen doorduwen, staat haaks op de kernwaarden van Lubbeek Leeft.

Perstekst

Het bestuur van onze gemeente, en meer specifiek de N-VA met burgemeester Theo Francken stuurt aan op een fusie van onze gemeente met Tielt-Winge. In Tielt-Winge wordt het fusiedossier getrokken door burgemeester Rudy Beeken van Open VLD.
Beide burgemeesters willen deze fusie graag beslist hebben in dit najaar.

Lubbeek Leeft, in de huidige legislatuur met vier gemeenteraadsleden in de oppositie, werd door Theo Francken om haar standpunt gevraagd omtrent dit delicate dossier.

Lubbeek Leeft, een plaatselijke partij enkel actief in Lubbeek, heeft twee belangrijke bestaansredenen :

  • Het versterken van de basisdemocratie door via participatie inwoners zoveel mogelijk te betrekken bij het beleid.
  • Aan politiek doen vanuit een lokaal standpunt en de belangen behartigen van onze inwoners.

Het voorstel dat ons werd voorgelegd, staat haaks op de kernwaarden waar Lubbeek Leeft voor staat.

De voorgestelde fusie heeft geen meerwaarde voor de inwoners van Lubbeek.
De manier waarop het fusiedossier door de burgemeesters wordt geleid, staat haaks op de manier waarop Lubbeek Leeft aan politiek wil doen. Vooral de geheime besprekingen die heel erg binnenskamers worden gehouden, stuiten Lubbeek Leeft tegen de borst.

Twee grote voordelen van een snelle beslissing die als troef worden voorgehouden door beide burgemeesters zijn…
(1) een behoorlijke financiële ontvangst, mogelijk rond de € 4 5OO OOO voor onze gemeente, en
(2) een betere dienstverlening naar de burger door de samenvoeging van het personeel van beide gemeenten.
Ervaring met gelijkaardige fusies van gemeenten (studie COELO Nederland) tonen aan dat deze verwachte voordelen er in de praktijk niet zijn. Bovendien zijn er tal van nadelen van een fusie tussen twee gemeenten die onvoldoende onderzocht zijn.

In een recente ‘post’ op facebook (Ge zet van Pellenberg) zegt Theo Francken in verband met de fusie…
‘Er lopen heel wat informele gesprekken in onze brede regio maar er is nog niets concreets. Van zodra dat er zou zijn, zal de bevolking uiteraard geïnformeerd worden. Het schepencollege komt in het najaar sowieso naar elke deelgemeente voor inspraakvergadering. Data volgen asap. Groetjes TF

Lubbeek Leeft heeft beslist om de bevolking te informeren en de geheimhouding te doorbreken.
Waarom? Omdat er vandaag wel degelijk heel concrete gesprekken plaatsvinden. En omdat er principebeslissingen zullen genomen zijn nog voor de bewuste ‘inspraakvergaderingen’ zullen plaatsvinden.

Het is zeer opvallend dat kopstukken van de gemeente tielt-Winge plots aanwezig zijn op evenementen in de gemeente Lubbeek… Met ons blaadje dat dit WE in alle bussen van Lubbeek valt, hebben we de intentie om alle inwoners op de hoogte te brengen, geven we wat info en verantwoorden we ons standpunt.

Indien u meer informatie hierover wenst of iemand persoonlijk wenst te spreken, kan u contact opnemen met

  • Jan De Winter, Voorzitter Lubbeek Leeft, 0479/33.17.18
  • Gilberte Muls, Fractieleider Lubbeek Leeft, 0495/25.48.86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top