Wist je dat… ?

Ze komen uitLinden (deelgemeente Cuijk, Nederland), Linden (regio Holstein, Duitsland), Lalinde (regio Dordogne, Frankrijk), Linden (deelgemeente St. Georgen am Walde, Oostenrijk) en uit Lalin (regio Pontevedra, Spanje). Het zijn jongeren die komen op uitnodiging van LINDEN GROET LINDEN.  

Elk jaar wordt er door een andere regio zo een jongerentreffen georganiseerd. De bezoekende jongeren worden opgevangen door gastgezinnen voor de avondmaaltijden. Onze Lindense jongeren organiseren zelf de activiteiten van de tiendaagse rond een bepaald thema, dat dit jaar draait rond gezondheid.  

LINDEN GROET LINDEN is een Lindense verenging die tot doel heeft contacten te leggen tussen andere gelijknamige gemeenten ten  einde blijvende vriendschappelijke betrekkingen tussen deze gemeenten te vestigen en die op elke mogelijke wijze te bevorderen en te verdiepen. Je kan het een jumelage noemen waarvan de samenwerking eerder uniek is omdat de gemeenten naamgenoten zijn 

Op 21 juni 1974 is er een jumelage charter ondertekend door de toenmalige burgemeester Roger Wierinckx samen met de burgemeesters van de andere gemeenten  tijdens een feestelijke zitting in Beers, Nederland. Dit jaar viert de jumelage dus zijn 50ste verjaardag. De internationale bijeenkomsten van de Jeugd worden jaarlijks georganiseerd sinds 1982.

De klaproos verwijst naar de gesneuvelden van de eerste wereldoorlog. Een veld keramieken klaprozen dat tijdens een evenement wordt opgesteld is dus niet alleen een artistiek project doch is eveneens een krachtig symbool voor het protest tegen de waanzin van oorlog en de gevolgen ervan.

Meer info: https://klaprozen.be/de-klaprozen/

Er is zoals ook voor de Lubbeekse gemeentelijke zalen een huishoudelijk reglement van toepassing waarin je gebruiksvoorschriften kan nalezen. Aanvragen doe je via sport@lubbeek.be en de aanvraagtermijn bedraagt twee weken.

Je kan de infrastructuur huren per uur of per dagdeel maar het reguliere gebruik van de hoofdhuurders mag niet in gedrang komen.

Lubbeekse clubs, organisaties en individuele inwoners betalen 18,00 euro per uur voor gebruik van het kunstgrasveld. In de gebruiksvergoeding is begrepen: gebruik van de terbeschikkinggestelde accommodatie, zijnde het kunstgrasveld, kleedkamers, douches, toiletten en verlichting indien deze noodzakelijk is.

Een verjaardag, communiefeestje? Een receptie, klein of groot, met of zonder keuken? Een vergadering, gezellig samen zijn? Een koffietafel? Er is zelfs gratis wifi ter beschikking!

Voor bijkomende informatie, afspraak maken of reserveren? Bel 0492 641 160 of mail deschuurlubbeek@gmail.com
www.deschuurlubbeek.be

Een gevulde zake weegt daardoor iets meer en is minder windgevoelig maar ze zijn ook steviger en in verhouding goedkoper! De 60 liter zak mag nog steeds gebruikt worden.

Een struikelsteen is een gedenkteken dat geplaatst wordt daar waar het vroegere woonhuis van iemand stond die door de nazi’s verdreven, gedeporteerd, vermoord werd.

De eerste Lubbeekse struikelsteen ligt in de Steenrotstraat, ter hoogte van de woning nr. 32 en herdenkt Raymond Vrancken. Hij werd in 1944 bij een vergeldingsrazzia opgepakt en na verblijf in enkele concentratiekampen van het leven beroofd in het concentratiekamp Dora-Ellrich.

De steen werd gelegd door de Duitse kunstenaar Gunter Denning in aanwezigheid van de nabestaanden van Raymon. Het hele verhaal kan je lezen in het boek “ge wint geen oorlog zonder verzet”, geschreven door Rita Vrancken, kleindochter.

Geïnteresseerden, lokale handelaars, verenigingen, … die hun producten, diensten, … willen aanbieden zijn meer dan welkom!

Meer informatie vind je op hun facebookpagina “Sint Dominicus WZC”.

Gedroogde vijgen werden honderden jaren geleden al geïmporteerd en waren een lekkernij tijdens de vasten die niet op de lijst van verboden voedingsmiddelen stonden. Vijgen die na de vasten – en dus na Pasen – arriveerden, hadden niet meer dezelfde aantrekkingskracht en waren dus overbodig.

Lubbeek Leeft drong dan ook aan om te sensibiliseren!

Je kan voor bestrijding terecht bij brandweer of erkende verdelgers. De tussenkomst bedraagt 77,92 euro (= vergoeding te betalen aan brandweer)

Je bent welkom om mee te spelen achter de voetbalterreinen in Lubbeek.
Meer weten? Contacteer De Petanque-vrienden, Jacqueline Verheyden, op 0474.38.81.41

Als je de bloesemwandeling te Binkom zondag 21 april 2024 hebt mee gewandeld ben je de canapéer gepasseerd. Deze bijzonder bank bestaat uit verschillende speelse, abstracte vormen die zo een peer creëren.

Als je de canapéer bezoekt, ontdek het bloesemuitzicht vanuit verschillende hoeken en wees voor één keer zelf het pitje van de peer.
Kunstenaar: David Hoppenbrouwers

Back To Top