LUBBEEK LEEFT en Groen dwingen meerderheid om zwerfvuilactie te organiseren in Lubbeek

Op gemeenteraad 26/2 werd gevraagd aan schepen van milieu of de traditionele zwerfvuilactie dit jaar doorgaat. Antwoord was negatief omwille van administratieve belasting van de dienst en omwille van “We hebben aan het begin van de legislatuur een aantal prioriteiten vastgelegd. Omdat het systeem van meters en peters goed loopt hebben we dit niet in maart gepland. Misschien wel later.”
Voor Gilberte Muls die het project Lunet samen met peters en meters van het eerst uur vorm gaven en zelf ook meter van haar straat, net zoals voor Liesbeth Smeyers (Groen), zelf ook meter van haar straat, heeft de actie een stimulerende en sensibiliserende functie en blijft die jaarlijkse organisatie broodnodig in afwachting van andere oplossingen. Dan maar zelf actie ondernemen…Woensdagavond overlegden ze met andere peters en meters om een nieuwe manier van organiseren te bedenken. Een paar uren voor het overleg kwam er plots vanuit het college toch een aankondiging van de gemeente betreffende een in allerijl georganiseerde zwerfvuilactie.
Gilberte en Liesbeth zijn tevreden met het laattijdige initiatief maar vinden het jammer dat de meerderheid pas in actie schiet als weerwoord op de actie van de oppositie. Dit doet ons vragen stellen hoe oprecht de motivatie wel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *