ANPR camera op de doorgang Korbeek-Lo Noord?

De komst van een ANPR-camera in de Panoramalaan is nu wel van de baan, onder andere dankzij de inspanning van de inwoners ‘met een hart voor Pellenberg’.

Wij houden ons hart vast voor het infarct dat zal ontstaan als de werken beginnen aan de start van het nieuwe schooljaar want een oplossing met toekomstvisie is nog lang niet in zicht.

Hoog tijd dat gemeentebesturen van alle gedupeerde inwoners het bovenlokaal bestuur activeren om een doortastende oplossing te vinden voor snelle, efficiënte verbindingen tussen de Aarschotse en de Diestse Steenweg, en tussen de Diestse en de Tiense Steenweg .

Waar er voor de andere N-wegen die vertrekken vanuit Leuven toch wel snelle verbindingen zijn, hetzij via een expresweg, hetzij via de E40 of de A314 is er tussen bovengenoemde steenwegen geen bovenlokale verbinding. Inwoners van Lubbeek, Holsbeek, maar ook van Tielt-Winge, Glabbeek en zelfs Scherpenheuvel zoeken bijgevolg de voor hen meest voordelige (sluip)weg.

De bedoeling was nochtans bij het tot stand komen van de expresweg tussen Tiensesteenweg en het industriepark, om deze door te trekken tot aan de Diestsesteenweg. Zijn die plannen in de vuilbak beland? Blijkbaar wel: veel te duur omwille van de onteigeningen. Maar als dat niet bovengronds kan, waarom dan niet een ondergronds alternatief bekijken?

Lubbeek Leeft is in elk geval tevreden dat ons bestuur, dat aanvankelijk akkoord ging op voorwaarde dat de inwoners van Pellenberg en Linden vrije doorgang kregen, het geweer van schouder veranderde onder druk van een actiegroep uit Pellenberg, die duidelijk maakte dat de vele ongelukkige niet-vergunden hun weg wel zouden zoeken via de as Pleinstraat, Kapelstraat, Ganzendries of de as Dorpsstraat, Heide, Drogenhof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *